Oneigenlijk gebruik beelden KNGF folders


Het KNGF heeft al regelmatig gewaarschuwd voor oneigenlijk gebruik van beelden op websites. Die 'oneigenlijke' beelden zijn voornamelijk in de KNGF folders verwerkt. De meeste websites zijn door ons gecheckt. Als wij recentelijk contact hebben gehad, is het geregeld. Waar moet je nu op letten?

Je kunt het allereerst zelf goed controleren. je moet in elk geval GEEN KNGF folders op je website hebben staan. Als deze niet zijn verwijderd, doe dat zo snel mogelijk of laat dat door ons doen.

Maar er is meer...

Ze kunnen dan wel verwijderd zijn, maar nog wel terug komen in je bestandsbeheer. Je kunt het bestandsbeheer benaderen via je Content Management Systeem. Als je niet weet hoe je het bestandsbeheer moet controleren, neem dan contact met ons op.

PAS OP

We gebruiken in onze uitingen vaker stockbeeld en moeten daarvoor gebruiksrecht rekenen. In feite voor elke uiting betaal je een bedrag. Dat heeft dus met dit fenomeen te maken. Maar let op: je betaalt dus voor het (deel)gebruik van dit beeld, maar je bent juridich nooit eigenaar. Met andere woorden de beelden zijn dus niet afgekocht.

Ons advies

Er bestaat eigenlijk maar 1 afdoende oplossing om volledig safe te zijn. Maak zelf foto's en maak dan goede afspraken met de fotograaf dat u ook alle eigendomsrechten krijgt. In voorkomende gevallen verzorgen wij ook fotografie en bij ons zijn altijd alle eigendomsrechten van jouw foto's inclusief. Vraag eens vrijblijvend naar de mogelijkheden...