Google update: niet responsive websites worden weer geraakt!

Google heeft hun mobielvriendelijk algoritme versterkt. Dit houdt in dat de effecten van het algoritme dat vorig jaar is uitgerold, nog sterker zichtbaar zullen worden. Website met een responsive webdesign volstaan. Heb je die nog niet en geen andere mobiele oplossing, lees dan verder!

Concreet

Als je website vorig jaar nog niet responsive was dan heb je al last gehad van het bovengenoemde algoritme, de effecten hiervan zijn vanaf 15 mei jongstleden nog sterker. Niet responsive websites zullen verder dalen in de mobiele ranking ten opzichte van responsive websites. Het gaat dus om zoeken op een smartphone / tablet. Inmiddels zien we binnen de fysiotherapie een 50-50 verdeling voor wat betreft mobiel vs desktop bezoek.

Deze update zal volgens Google geleidelijk aan uitgerold worden, waardoor je geen plotselinge gigantische daling zal zien in de ranking.

Is jouw website mobielvriendelijk

Wil je weten of jouw website mobielvriendelijk is, dan kan je dat door ons gratis laten testen.

Update: 13-05-2015

Google heeft aangekondigd de update vandaag live te hebben gezet. De resultaten zullen geleidelijk aan zichtbaar en merkbaar worden voor websites die nog niet responsive zijn.