Veel gemaakte fout bij Facebook Advertising


Facebook-like

Wat is een veel voorkomende fout bij Facebook Advertising?

Een goede strategie ontbreekt in veel gevallen, hierdoor worden regelmatig campagnes gestart met de 'verkeerde' doelstellingen. Bijvoorbeeld een campagne starten voor het verhogen van het aantal likes of websitebezoekers. Eens een keer op de knop promotie klikken. Stel 1x vaker de vraag waarom? Dan weet je zeker of dit het échte doel van de campagne moet zijn.

Inhoudelijk zie je ook vaak dat er onvoldoende gebruik gemaakt wordt van aangepaste doelgroepen op basis van een bestaand klantenbestand en/of dat de Facebook pixel niet, of niet correct, op de website is verwerkt.

Facebook verbetert het advertentieplatform zeer regelmatig, daarom is het belangrijk hier zeer regelmatig mee bezig te blijven. Bijvoorbeeld Facebook 'custom audiences', die gebruik je (waarschijnlijk) nog niet. Daarnaast wordt er weinig, of niet 'slim' gewerkt met AB-tests.

EndFragment